Dealers gevat | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Dealers gevat Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In het afgelopen weekend heeft de politie verscheidende drugsdealers gearresteerd. Een van de verdachten kon gevat worden tijdens een controle op het openvaar vervoer. Een andere wisselde stiekem iets uit met een klant, wat gezien werd door de politie. Er zijn ook zes voertuigen in beslag genomen omdat de bestuurders ervan hun openstaande boetes niet konden betalen. Enkele van deze verhalen lees je in het bericht.

Afgelopen weekend zijn tijdens een gecoördineerde actie met onder meer de Douane, de recherche drugs en het KALI-team zes voertuigen in beslag genomen omdat de bestuurders ervan voor bijna 70 000 euro aan openstaande geldboetes hadden staan en niet meteen konden betalen. Een van de openstaande boetes bedroeg ruim 30 000 euro. 

Met drugs op het openbaar vervoer

Regio Noord - Afgelopen vrijdag hebben het wijkteam van Merksem en Luchtbal samen met het wijkondersteuningsteam (WOT) Noord, de mobiele eenheid en de dienst hondensteun van de federale politie acht reizigers betrapt op het bezit van drugs tijdens een actie op het openbaar vervoer. Een minderjarige probeerde aan de politie te ontkomen door snel uit te stappen. De politie vermoedde dat hij drugs verhandelde. De controle die volgde was positief. Tijdens een huiszoeking op zijn adres vond de politie nog 62,48 gram marihuana, geld en een weegschaal. In zijn slaapkamer lagen drie flesjes codeïne houdende drank. De minderjarige is meegenomen voor verhoor. 272 van de 1021 gecontroleerden waren zwartrijders en kregen daar een proces-verbaal voor opgesteld. Eén iemand die verbaal agressief werd nadat hij enkele malen aangemaand werd om het mondmasker op te zetten, is bestuurlijk gearresteerd. 

Heimelijk drugs uitgewisseld

2020 Antwerpen - Nog op vrijdag kon het WOT van de regio Zuid vaststellen hoe twee jongeren heimelijk iets uitwisselden aan de Camille Huysmanslaan. Toen de politie de twee wilde controleren, sloegen ze op de vlucht. Een van hen kon gevat worden en is vermoedelijk een cannabisverkoper die net een voorraad had aangekocht bij zijn bovendealer. De politie nam onder meer 31 gram cannabis, 11 gram hasj in beslag. De minderjarige wordt voorgeleid bij de jeugdrechter.

Huiszoeking

2000 Antwerpen - Op 17 september is het wijkondersteuningsteam van de regio West een huiszoeking gaan doen aan de Paardenmarkt. Het team had er eerder een drugsdeal vastgesteld. De politie nam er onder meer geld, twee gsm's, 18,4 gram cocaïne en 3 xtc-pillen in beslag. Tijdens de huiszoeking is het anonieme politievoertuig beschadigd en werd de politie bekogeld met ijsblokjes. Verschillende interventieteams en het snelleresponsteam kwamen ter plaatse waarna de situatie onder controle raakte. De verdachte van 21 jaar kon gearresteerd en bij de onderzoeksrechter voorgeleid worden.

 

 

 

Gepubliceerd op:
20/09/2021
Categorie: