Dealers betrapt in heel de stad | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Dealers betrapt in heel de stad Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Teams van de wijkwerking hadden dit weekend weer heel wat succes in de strijd tegen druggerelateerde overlast. In verschillende wijken van de stad werden dealers op heterdaad betrapt en werden er duizenden euro's in beslag genomen.

Vader stuurt zoon aan

Het WOT City hield gericht toezicht in de omgeving van de Helmstraat. Daar was info verkregen dat een man drugs verkocht. Tijdens het toezicht werd een uitwisseling vastgesteld in de Vinçottestraat. Er bleek net cocaïne te zijn verkocht. De verkoper bleek minderjarig te zijn. Zijn vader was de vermoedelijke dealer waar het team naar op zoek was. De man kwam kort nadien in het vizier van de onderzoekers en werd gearresteerd. Bij hem thuis werd 80 gram hasj en 8 000 euro cash aangetroffen. Het geld zat verstopt, maar werd met behulp van drugshond Racko gevonden in de kelder. De vader (46) bleek zijn handeltje te voeren terwijl hij onder elektronisch toezicht stond. Hij werd voorgeleid, zijn zoon (16) werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

Overgooier onderschept

Een anonieme patrouille van de mobiele eenheid merkte een verdachte man op die zich in de omgeving van de gevangenis bevond. De man was in het bezit van en boodschappentas en leek zich richting de muren van de gevangenis te begeven in de Aalmoezenierstraat. De man werd aangesproken door de politie en liet meteen zijn tas vallen. De politie trof daarin meerdere gsm-toestellen, sim-kaarten, gsm-opladers, cocaïne, hasj en cannabis aan. De 31-jarige man werd gearresteerd en voorgeleid.

GSM-gebruik verraadt dealers

Het DOT merkte een bromfietser op die op de Singel rondreed met de gsm in de hand. De nummerplaat van de bromfietser bleek gelinkt aan een minderjarige die gekend stond voor het verkopen van drugs. De brommer wordt gevolgd tot in de Spoorwegstraat, waar hij kort contact maakt met de bewoner van een pand. De bewoner erkende dat hij net cocaïne had gekocht. De bromfietser maakte ook in de Vleminckstraat contact met een bewoner, deze keer werd hij gecontroleerd. Opnieuw bleek er cocaïne verkocht. De 16-jarige was in het bezit van geld en gsm-toestellen. Bij hem thuis werd nog eens 31 gram cocaïne aangetroffen. De jongen werd voorgeleid bij de jeugdrechter. Ook zijn brommer werd mee in beslag genomen.

Het WOT Noord merkte een bromfietser op die rondreed met de gsm in de hand in Merksem. De jonge bestuurder ging kort een pand binnen en werd bij het buitenkomen gecontroleerd. In de bromfiets werden 19 dosissen cocaïne aangetroffen. Bij een huiszoeking werd nog luxekledij en cash geld in beslag genomen. Ook de brommer werd met beslag verzwaard. De 16-jarige werd voorgeleid bij de jeugdrechter.

Het WOT Centrum team had ook prijs in de Bexstraat tijdens toezicht in en rond het Stadspark. Een man wachtte in zijn voertuig terwijl hij bezig was op zijn gsm-toestel. Een man met een step stapte kort in de wagen en reed meteen weg. De bestuurder van de wagen gaf aan de politie toe dat hij cannabis had aangekocht. De man op de step werd onderschept in de Van Breestraat. De politie kon zijn adres achterhalen, daar werd 1 140 euro, 915 gram cannabis, 37 gram cocaïne en 88 gram hasj aangetroffen. De man (23) werd voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Derde keer is scheepsrecht

Het WOT Zuid hield toezicht in de omgeving van het Gravenhofpark in Hoboken na meldingen van overlast. Er werd een verdachte (29) onderschept die gekend was bij het team. Het was namelijk de derde keer dat hij betrapt werd op het verkopen van drugs. Zijn voertuig, waarin drugs verstopt zaten, werd ook in beslag genomen. In totaal werd 66 gram has en 23 gram cannabis in beslag genomen.

Gepubliceerd op:
19/07/2021
Categorie: