Controle fietser leidt politie naar 8 kg drugs | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Controle fietser leidt politie naar 8 kg drugs Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Zondag heeft de politie meer dan acht kilogram hasj in beslag genomen bij een vermoedelijke drugsdealer. Twee inspecteurs van het wijkteam Statiestraat zagen de man fietsen en wilden hem controleren. Hij sloeg op de vlucht maar kon gevat worden. Bij het betasten van de verdachte werden verschillende verkoopshoeveelheden drugs gevonden. Om die reden werd een huiszoeking verricht. De man werd gearresteerd en wordt bij de onderzoeksrechter gebracht.

Twee inspecteurs van het wijkteam Statiestraat wilden gisteren een man controleren die zich met een fiets over de uitbreidingsstraat verplaatste. Zij waren op dat moment bezig met een actie tegen fietsdiefstallen in de omgeving van het station in Berchem. Toen ze de fietser deden stoppen, gooide die zijn fiets weg en sloeg te voet op de vlucht. De twee inspecteurs maakten zich kenbaar als politie en gingen er meteen achteraan.

Verdachte gevat

De twee inspecteurs slaagden er in om de verdachte te overmeesteren. Hij werd meteen van zijn vrijheid beroofd. Toen ze de man fouilleerden, werden er verschillende verkoopsdosissen hasj en cocaïne gevonden. Hij had ook een grote som geld op zak.

Acht kilogram hasj in huis

De verdachte woont in een appartement in Borgerhout, maar verblijft illegaal in ons land. Bij een huiszoeking werd onder meer acht kilo hasj gevonden. De politie nam verschillende zaken in beslag:

  • De gevonden acht kilo hasj
  • 21 verkoopsdosissen cocaïne
  • 9 verkoopsdosissen hasj
  • Een grote som geld
  • een mobiele telefoo

Verdachte aangehouden

De verdachte van 41 jaar werd voorgeleid. De onderzoeksrechter plaatste hem na verhoor onder aanhoudingsmandaat. Hij ontkent elke betrokkenheid bij de hoeveelheid hasj die in de woning gevonden werd.

 

Gepubliceerd op:
18/06/2019
Categorie: