Bromfietsdiefstallen - twee jonge verdachten opgepakt | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Bromfietsdiefstallen - twee jonge verdachten opgepakt Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Zaterdagvoormiddag zagen twee inspecteurs tijdens hun patrouille aan het Kielpark drie jonge kerels bij een bromfiets staan. Toen die drie de politie zagen aankomen gooiden ze de bromfiets tegen de grond en zetten ze het op een lopen. Er volgde een korte achtervolging te voet.

Uiteindelijk konden de inspecteurs twee jonge gasten oppakken, de derde kon zich uit de voeten maken. Tijdens het onderzoek dat werd gestart bleek dat de bromfiets die de drie verdachten bij zich hadden was gestolen in de Kasteelstraat in Antwerpen. De bekleding rond het contactslot was gedeeltelijk verwijderd, met de losgemaakte bedrading was vals contact gelegd.

Een getuige vertelde aan de politie dat hij de drie jonge kerels eerder ook al had opgemerkt in de Auguste Oleffestraat. Daar hadden ze een andere bromfiets bij. Die bromfiets, die ook was gestolen, werd later ook teruggevonden. Ook van dat voertuig was de bedrading losgemaakt om vals contact te leggen en zo de bromfiets te kunnen starten.

De twee verdachten, minderjarige jongens van 16 en 17 jaar, werden opgepakt en overgebracht naar het politiekantoor. Het onderzoek wordt verdergezet.

Gepubliceerd op:
16/06/2013
Categorie: