Arrestaties in verschillende drugsgerelateerde dossiers | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Arrestaties in verschillende drugsgerelateerde dossiers Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Dit weekend hebben verschillende wijkondersteuningsteams, wijkteams en het DOT ingezet op overlast tegen drugs. Een aantal personen is gearresteerd en komt bij de onderzoeksrechter. 

Tijdens een actie tegen overlast in Deurne Noord heeft het wijkteam drie sluikstorters betrapt en één wildplasser. Hoewel er voor de vrachtwagenbestuurder vlakbij toiletten voorzien waren, plaste hij in de voortuin van een bedrijf. In de Bremweide liet iemand zijn hond loslopen en kreeg daarvoor een proces-verbaal. De politie merkte ook twee verdachten op aan het Ringfietspad ter hoogte van de Ten Eeckhovelei. Ze hielden de omgeving goed in de gaten en wandelden plots naar een grasveld waar ze tussen het hoge gras een rugzak namen. De twee wandelden naar enkele containers in de buurt en kwamen wat later terug. Ze verstopten de rugzak opnieuw in het hoge gras. De politie ging over tot controle van de betrokkenen en van de rugzak. In de tas zaten 17 verkoopsdosissen cannabis. Bij de twee thuis volgde nog een huiszoeking waar onder meer nog meer cannabis en verpakkingsmateriaal gevonden werd. De twee van 18 jaar zijn gearresteerd en zullen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

Drugs in het struikgewas

Ook in Borgerhout had iemand een zak met drugs verstopt. Het drugsondersteuningsteam (DOT) had dat gezien en bleef zich in de buurt ophouden. De man die de zak had verstopt bleef ter plaatse en leek te wachten op een klant, die kort daarna aangewandeld kwam. De twee wisselden iets uit en wilden vertrekken. De politie controleerde de twee. De klant gaf meteen toe net marihuana gekocht te hebben. De vermoedelijke verkoper had ook drugs op zak. Uit de bosjes haalde de politie een zak waarin 2,45 gram cannabis en 17,3 gram hasj zat. De verdachte van 46, die illegaal in het land verblijft, is gearresteerd en zal bij de onderzoeksrechter komen.

Dealer op heterdaad betrapt

Van verschillende plaatse in Deurne-Zuid liepen er bij de politie meldingen binnen van overlast door drugs. En dus trok het WOT er op uit om toezicht te houden. In de omgeving van een speelplein zagen ze een man met uiterlijke kenmerken van een drugsgebruiker. Een andere man kwam op hem af en begroette hem hartelijk. Tijdens de begroeting wisselden ze stiekem iets uit. De vermoedelijke verkoper verliet het pleintje en werd verderop gecontroleerd. Bij hem vond de politie geld en cannabis. Ook op zijn vermoedelijke verblijfplaats is drugs gevonden en attributen die de verkoop mogelijk maken. De verdachte van 25 jaar is gearresteerd en wordt bij de onderzoeksrechter voorgeleid. De klant kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld.

Gepubliceerd op:
06/06/2021
Categorie: