Actie tegen straatcriminaliteit en overlast in 'Schipperskwartier' | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Actie tegen straatcriminaliteit en overlast in 'Schipperskwartier' Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In de afgelopen nacht heeft de politie een actie gehouden in de omgeving van het Schipperskwartier. Daarbij zijn meer dan 500 personen gecontroleerd. De actie was specifiek gericht tegen diefstallen met geweld, straatcriminaliteit, andere gerechtelijke inbreuken en andere vormen van overlast.

Uit de omgeving van het Schipperskwartier, meer bepaald uit de Schippersstraat, Vingerlingstraat, Verversrui en Falconplein, kreeg de politie vaak meldingen van mensen die bestolen werden. Meestal zijn de slachtoffers onder invloed waardoor ze een gemakkelijke prooi zijn. De daders nemen de tijd om hun doelwit in de gaten te houden en te volgen. Daarna omsingelen ze hun slachtoffer en stelen dan de bezittingen. Veel slachtoffers doen geen aangifte gezien de locatie van de feiten. Naast diefstallen zijn er nog andere ernstige feiten van geweld bekend bij de politie in deze omgeving.

Vijf controleposten

Op vijf plaatsen heeft de politie personen gecontroleerd die zich in de omgeving bevonden. Zowel leden van de wijkwerking, het fietsteam als die van het prostitutieteam en de mobiele eenheid namen deel aan de actie. Niet alleen collega's in uniform maar ook patrouilles in burger namen deel. Ook de Dienst Vreemdelingenzaken was aanwezig. De politie controleerde wie de omgeving in en uit ging. Ook in de Oudemanstraat was er een controle.

Resultaten

Tijdens de actie zijn 524 personen gecontroleerd. 27 mensen werden van hun vrijheid benomen en overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan:

  • 16 personen verbleven illegaal in ons land. Vier van hen zijn aangehouden met het oog op repatriëring.
  • 1 aanwezige werd meegenomen omdat hij de openbare orde ernstig had verstoord.
  • 1 persoon stond geseind omdat er een bevel tot gevangenneming achter zijn naam stond.
  • 4 mensen verkeerden in staat van openbare dronkenschap.
  • We vonden 2 personen die eerder niet waren ingegaan op een uitnodiging voor een verhoor in het kader van ernstige feiten. Een van hen is al gearresteerd en komt later in de dag bij de onderzoeksrechter.
  • 1 persoon stond gesignaleerd in een terrorismedossier.
  • 1 persoon had drugs op zak. 
  • 1 persoon had een verboden wapen bij.

 

 

Gepubliceerd op:
12/11/2017
Categorie: