Achttien Oekraïense vluchtelingen slachtoffer van huisjesmelkerij | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Achttien Oekraïense vluchtelingen slachtoffer van huisjesmelkerij Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De politie heeft vanmorgen in een pand aan de Korte Leemstraat verschillende Oekraïense vluchtelingen aangetroffen van wie een aantal nog niet in ons land geregistreerd was. Sommigen leefden er in erbarmelijke omstandigheden. De politie startte en onderzoek naar huisjesmelkerij. Het pand waar de mensen gevonden zijn, is gerechtelijk verzegeld. De slachtoffers zijn overgebracht naar opvanglocatie De Tol in Deurne.

Het plaatselijke wijkteam bezocht het betrokken pand om te controleren of eerder ongeschikte kamers toch niet verhuurd werden. Bij het betreden van de woning trof de politie op verschillende verdiepingen mensen aan met een Oekraïense identiteit. Sommigen leefden er in kleine ruimtes en in zorgwekkende omstandigheden. Een aantal kamers had maar een oppervlakte van ongeveer 16 vierkante meter en de mensen moesten slapen op matrassen die op de grond lagen. Ondanks de bedenkelijke omstandigheden, gaven de slachtoffers aan dat ze er meer dan 500 euro per maand voor moesten betalen.

Twee gezinnen met kinderen

De politie en de dienst Maatschappelijke Veiligheid van Stad Antwerpen ontfermde zich over 18 personen. Onder hen twee gezinnen met samen drie kleine kinderen en een zwangere vrouw. De slachtoffers zijn begeleid naar het stedelijke opvangcentrum De Tol in Deurne.

Onderzoek naar huisjesmelkerij

In de loop van de avond verzegelde het wijkteam van Centrum het pand op vraag van het parket. De recherche leefmilieu voert een onderzoek naar onder meer huisjesmelkerij.
 

Gepubliceerd op:
22/04/2022
Categorie: