Aangifte doe je zoveel mogelijk online | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Aangifte doe je zoveel mogelijk online Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Bezoekers kunnen vanaf morgen, donderdag 19 maart, enkel nog op afspraak terecht in onze onthaalkantoren, met uitzondering van de kantoren Oudaan en Noorderlaan. Deze maatregel geldt voor onbepaalde duur en komt er in het belang van jouw en onze veiligheid. Wil je toch aangifte doen? Maak dan zoveel mogelijk gebruik van onlineaangiftesystemen.

Een afspraak maken, doe je via deze website. Houd rekening met volgende zaken:

  • Maak alleen een afspraak als je aangifte niet kan wachten. Niet-dringende aangiftes stel je voorlopig best uit.
  • Houd rekening met de bestaande openingsuren.

Enkel de kantoren Oudaan en Noorderlaan blijven geopend voor bezoekers zonder afspraak. Het kantoor Noorderlaan is 24/7 open. In het kantoor Oudaan kan je elke dag terecht tussen 7 en 18.30 uur, en op donderdag van 9 tot 20.30 uur.

Online aangifte

Online aangifte doen zonder naar het politiebureau te gaan? Dat is mogelijk als het om een niet-dringend geval gaat. Via het Blauwe Loket van Politie Antwerpen kun je onder meer:

  • een klacht indienen voor kleine misdrijven zoals (brom)fietsdiefstal, een diefstal uit je wagen, een diefstal van voorwerpen die je op je lichaam draagt (zoals een laptop of smartphone) of vandalisme
  • een melding maken van steeds terugkerende overlast in je buurt

Het onlineaangiftesysteem vraagt je om jezelf te identificeren via e-ID. Houd je identiteitskaart dus in de buurt als je aan de slag gaat.

Ook de federale politie beschikt over een e-loket: Police-on-web. Daar kan je onder meer:

  • je alarmsysteem of camera registreren
  • politietoezicht voor je woning aanvragen tijdens je vakantie of afwezigheid

Bescherming en veiligheid

Dankzij deze maatregelen wil Politie Antwerpen zoveel mogelijk de verspreiding van het Covid-19-virus tegengaan, ter bescherming van haar bezoekers én haar medewerkers. Bovendien komt er zo meer politiepersoneel vrij om de veiligheid op straat te waarborgen en toezicht uit te oefenen op de maatregelen die de federale overheid oplegt.
 
Heb je dringend politiehulp nodig? Bel dan het noodnummer 101. Met een minder dringende vraag kan je terecht bij de Blauwe Lijn op 0800 123 12 of deblauwelijn@politie.antwerpen.be. Heb je een vraag over Covid-19? Bel 0800 14 689.

Gepubliceerd op:
18/03/2020
Categorie: