60ste Antwerpse BIN ingehuldigd | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

60ste Antwerpse BIN ingehuldigd Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In Wilrijk is donderdagavond het 60ste Buurt Informatie Netwerk ingehuldigd. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever. BIN Neerland Wilrijk omvat de Planetariumlaan, de Atomiumlaan, de Kleine Doornstraat en het Park Van Eeden. Zowel de provincie als de Stad Antwerpen lopen voorop in het aantal BIN's. Met de start van BIN Neerland telt onze politiezone zestig Buurt Informatie Netwerken. 

Neerland Wilrijk

De Buurt Informatie Netwerken verbinden de plaatselijke bewoners met de politie. Het is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers en de politie binnen een duidelijk omschreven omgeving met de bedoeling om tips en informatie uit te wisselen. Hoewel de BIN Neerland Wilrijk pas gisteren officieel ingehuldigd werd, zijn er al 121 contactpersonen geregistreerd. Het gaat over mensen die in het gebied tussen de Kleine Doornstraat, de Atomiumlaan, het Park Van Eeden en de Planetariumlaan wonen. Vanzelfsprekend kunnen geïnteresseerde kandidaten zich nog steeds melden om lid te worden van dit of van een ander BIN.

Meer dan 7 500 BIN-leden in de stad

In heel Antwerpen en haar districten zijn al meer dan 7 500 mensen lid van een Buurt Informatie Netwerk. Burgemeester Bart De Wever: "Antwerpenaren nauwer betrekken bij ons veiligheidsbeleid, levert een win-win op voor iedereen. BINs zijn een onmisbare schakel om de veiligheid en leefbaarheid van onze wijken te waarborgen. Bovendien zijn ze een handig middel om preventietips te verspreiden. De komende jaren willen we daarom het aantal BINs graag nog verder uitbreiden.” 

Beschikbaar voor vragen van bewoners

De officiële huldiging van BIN Neerland Wilrijk was in aanwezigheid van inspecteur Patrick Mariën, de BIN-coördinator van Politie Antwerpen. Na afloop van het officiële moment, was hij zoals steeds beschikbaar om de vragen van buurtbewoners te beantwoorden.

Gepubliceerd op:
21/06/2019
Categorie: