2 rijscholen gesloten en 4 arrestaties na fraude | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2 rijscholen gesloten en 4 arrestaties na fraude Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Na onderzoek van het wijkteam van de Junostraat kon de Antwerpse politie 4 personen arresteren in een onderzoek naar fraude in rijscholen. 2 rijscholen werden verzegeld en er werd meer dan 15 000 euro cash in beslag genomen. De verdachten zijn vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

In februari kreeg de politie een tip dat een rijschool hun klanten de mogelijkheid bood om te frauderen tijdens hun theoretisch rijexamen. De school zorgde voor oortjes en een verborgen camera waarmee de juiste antwoorden tijdens het examen ingefluisterd werden. Dit kostte tussen de 1 000 en de 1 500 euro. Hierdoor kregen mensen zonder enige voorbereiding de kans om met de wagen de Antwerpse straten onveilig te maken.

Huiszoekingen

Het wijkteam van de Junostraat kon voldoende bewijsmateriaal verzamelen om in opdracht van de onderzoeksrechter 5 huiszoekingen in Deurne uit te voeren. Ze kregen bijstand van de arrestatie-eenheid en het hondenteam. Tijdens de huiszoekingen werden 4 verdachten (3 vrouwen en 1 man) aangetroffen en gearresteerd. Het gaat om de 2 zaakvoerders en 2 medewerkers van de rijscholen. Er werd ook meer dan 15 000 euro cash, 14 gsm's, 10 laptops, 6 computers, 11 kledingstukken met verborgen camera's (zie foto onderaan) en verschillende zenders in beslag genomen.

De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De politie zet ondertussen het onderzoek verder.

Gepubliceerd op:
17/03/2021
Categorie: