18 personen aanwezig op lockdownfeestje | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

18 personen aanwezig op lockdownfeestje Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Na klachten van geluidsoverlast betrapte de politie vannacht 18 personen op een zogenaamd lockdownfeestje. Bij aankomst van de politie vluchtte een aantal van hen naar het dak. De aanwezigen zijn overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan.

 

Iets na vier uur vannacht kreeg de politie een melding van geluidsoverlast afkomstig uit een pand dat verhuurd werd als Air B&B aan de Lange Nieuwstraat. Bij aankomst stelde de politie vast dat er een feestje aan de gang was en dus de geldende maatregelen in het belang van de volksgezondheid geschonden werden.

Gevlucht naar dak

Toen de politie binnen gelaten werd, waren de meeste feestgangers naar de bovenliggende verdiepingen en het dak gevlucht. De toen nog vier aanwezigen probeerden de politie ervan te overtuigen dat enkel zij aanwezig waren. Maar gezien de vele flessen drank en bekers was hun verhaal twijfelachtig. Samen met bijkomende ploegen is het gebouw doorzocht en telde de politie in eerste instantie 16 personen die er ondanks de geldende coronamaatregelen toch een feestje bouwden. Na een klein uur vond de politie nog twee jongeren die zich in het gebouw hadden verscholen in de hoop te kunnen ontkomen aan de politie. Zij hadden zich achter een technische installatie verstopt op het dak van een aanpalende woning. 

Gearresteerd

16 volwassenen zijn bestuurlijk gearresteerd en gezamenlijk overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. Tegen hen stelt de politie een proces-verbaal op met het oog op een onmiddellijke dagvaarding door het openbaar ministerie. De twee minderjarigen worden op vraag van het parket voorgeleid bij de jeugdrechter. 

Lachgas

De feestvierders, zeven vrouwen en elf mannen, hadden zich voorzien van dranken, lachgas en bijhorende ballonnen. Het lachgas en de resterende ballonnen zijn in beslag genomen. 

Gepubliceerd op:
11/11/2020
Categorie: