17 jongeren gearresteerd na berichten van mogelijke plunderingen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

17 jongeren gearresteerd na berichten van mogelijke plunderingen Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Gisteren heeft de politie 17 jongeren gearresteerd die de intentie hadden om winkels in de omgeving van de binnenstad te betreden en er amok te maken. De politie kon zo voorkomen dat handelaars schade opliepen.

In de loop van vrijdag 15 november kon de politie concrete informatie achterhalen die ontegensprekelijk verontrustend was. Via sociale media riepen jongeren op om op een afgesproken plaats in de stad te verzamelen. Ze hadden plannen oM van daaruit een of meerdere winkels te plunderen. Onmiddellijk ging de afdeling INTEL met deze informatie aan de slag om te vermijden dat de jongeren konden overgaan tot acties.

Verscherpt toezicht

In de vooravond startte de politie met verscherpt toezicht. Onder meer de mobiele eenheid, het hondenteam, interventieteams en de federale politie hielden zich in de omgeving op. Jongeren die in aanmerking kwamen voor de actie werden aangesproken, bevraagd over hun intentie en gecontroleerd.

Gearresteerd in alle rust

16 jongeren werden in de loop van de avond gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. De leeftijd van de betrokkenen varieert tussen de 12 en 16 jaar. Eén van de betrokkenen is meerderjarig (19). De arrestatie van de verdachten kon in alle rust gebeuren zonder intenties van geweld. 

Ook verboden wapens gevonden

Alle jongeren werden bestuurlijk gearresteerd. Na 22.15 uur mochten hun ouders ze ophalen. Eén minderjarige (14) zal wel voorgeleid worden bij de jeugdrechter. Hij wordt ervan verdacht om drugs te verkopen. Twee andere jongeren (15 en 16) hadden een verboden wapen (vlindermes) op zak. In samenspraak met het parket werden de mobiele telefoons van alle jongeren in beslag genomen. 

De aanstoker

De aanstoker voor de plunderingen is een jongeman van 16 jaar. Hij werd eerder op de dag al gearresteerd. De jongeman wordt ook bij de jeugdrechter verwacht voor poging inbraak en vereniging van misdadigers.

Gepubliceerd op:
16/11/2019
Categorie: