15 verwaarloosde katten aangetroffen | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

15 verwaarloosde katten aangetroffen Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Op woensdag 23 augustus zijn 15 verwaarloosde katten uit een woning in Deurne gehaald en ondergebracht in een opvangplaats. De dieren leefden in bijzonder ongezonde omstandigheden en overleefden op bedorven voedsel. De politie moest de woning openbreken om de dieren te kunnen laten ophalen.

Het waren de buurtbewoners die aan het pand een enorme stank hadden waargenomen en de politie verwittigden. De politie kon via de brievenbus vaststellen dat er een groot aantal katten in de woonkamer en in de kelder van het huis zaten.

Ondraaglijke stank

De woning was afgesloten door de eigenaars waardoor de deur door de politie moest geforceerd worden. Bij het betreden van het huis trof de politie een enorme wanorde aan. Overal lagen er bedorven etensresten, papier en karton, uitwerpselen en bedorven voedsel voor de katten, en dat met een ondraaglijke stank als gevolg. De katten hadden geen water en hadden allemaal vlooien. 

15 katten opgehaald

Aan een dierencentrum uit Brasschaat (VOC Brasschaat - Kapellen) en de dienst dierenwelzijn van de stad werd gevraagd om de sterk verwaarloosde dieren op te halen. 15 katten werden in zorgwekkende toestand overgebracht naar het dierenasiel (KMDA) waar ze verzorgd worden.  

Onderzoek

Gezien de aard van de feiten is de lokale recherche van de Antwerpse politie een onderzoek gestart naar de bewoners van het huis en dus vermoedelijk de eigenaars van de katten. 

Gepubliceerd op:
25/08/2017
Categorie: