Vrachtwagen zwaar overladen met... WC-papier | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Vrachtwagen zwaar overladen met... WC-papier Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De motards van de verkeerspolitie patrouilleerden het voorbije weekend in Antwerpen. Hierbij hadden ze aandacht voor de geldende maatregelen rond COVID-19 en natuurlijk ook voor de verkeersveiligheid. Op zaterdag werden 25 bestuurders met een buitenlandse nummerplaat gecontroleerd. Wie geen geldige reden kon geven voor zijn of haar aanwezigheid in Antwerpen kreeg een boete en moest de stad verlaten. 

Er werd ook gecontroleerd op snelheid. Het voorbije weekend reden in totaal 1 713 bestuurders langs de camera, van 259 hardrijders werd een foto gemaakt. 5 bestuurders reden meer dan 80 kilometer per uur in straten waar de maximumsnelheid 50 was. Hun rijbewijs wordt ingetrokken en ze zullen voor de politie rechter moeten verschijnen.

De meest opmerkelijke vaststelling was een lichte vrachtwagen die er overladen uit zag. Hij werd door de inspecteurs aan de kant gezet en bleek inderdaad meer dan 60 % overladen te zijn (2 160 kilogram te veel!). De lading? Die bestond uit WC-papier. De overtreding leverde de bestuurder 1 800 euro boete op, ook de keuring van de vrachtwagen werd ingetrokken. De duizenden rollen moesten door een andere vrachtwagen worden opgepikt.

23/03/2020