Vluchtende dealer rijdt tegen politiewagen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Vluchtende dealer rijdt tegen politiewagen Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Een interventiepatrouille merkte zaterdagnacht een bromfietser op die een verkeersinbreuk beging. Toen ze deze wilde controleren sloeg de jonge man op de vlucht. Er startte een korte achtervolging, waarbij de bromfietser meerdere risico's nam en overtredingen beging in een poging om te ontkomen. Hierbij werden snelheden boven de 70 kilometer per uur gehaald. Uiteindelijk botste hij op een patrouille die in bijstand was gekomen. Hij probeerde nog te voet verder te vluchten, maar werd gevat in de Sergeylsstraat. Hij bleek in het bezit van cannabis. In zijn brommer werd onder meer cash geld en een weegschaal gevonden. Hij (18) wordt voorgeleid op verdenking van handel in verdovende middelen.

Het wijkondersteuningsteam van de regio City hield opnieuw een actie tegen druggerelateerde overlast in de omgeving van de Korte Zavelstraat. Er werd een deal vastgesteld. De vermoedelijke dealer werd gearresteerd, hij had hasj en cash geld op zak en wordt voorgeleid. 

Er werd ook een 16-jarige gecontroleerd die in het bezit was van 2 300 euro cash. Zijn geld werd in beslag genomen en hij zal verhoord worden over de herkomst van de gelden.

Tot slot onderschepte ook het WOT Centrum een dealer in de omgeving van de het Centraal Station. Een jonge man maakte duidelijk contact met een andere persoon en er werd een pakketje uitgewisseld. De ene man had cannabis op zak, de andere cash geld. Er werd een huiszoeking georganiseerd waarbij 2 000 euro cash en een weegschaal werd aangetroffen.

18/10/2020