Verkeerscontroles in Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Verkeerscontroles in Antwerpen Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Verschillende teams van de wijkwerking hebben de voorbij dagen verkeerscontroles uitgevoerd. Vooral foutparkeerders mogen zich aan fikse boetes verwachten.

Het verkeersondersteuningsteam van de regio City (2060+Borgerhout) beboette op zaterdag maar liefst 73 foutparkeerders. Ook 15 bestuurders krijgen een boete om dat ze op de Noordersingel foutief voorsorteerden en rechtdoor reden in de richting van de Pothoekstraat. 7 bestuurders krijgen een boete omdat ze in de 's Herenstraat ter hoogte van de Mareestraat het verbodsbord negeren in de richting van het Koxplein. 5 bestuurders reden door het rood ter hoogte van de Schijnpoortweg richting de Pothoekstraat. Het team controleerde ook op fietsers die tegen de rijrichting reden onder de brug tussen de Halenstraat en de Slachthuislaan. 

Het wijkteam van het Eilandje patrouilleerde zaterdagavond en -nacht om de overlast te bestrijden in hun werkgebied. 16 foutparkeerders werden beboet omdat ze een verbodsbord negeerden, nog eens 3 wagens stonden op de stoep geparkeerd en 1 eigende zich een plaats voorbehouden voor mindervaliden toe. 1 wagen reed over het fietspad en werd onderschept, een andere reed in het donker zonder lichten. 2 bestuurders negeerden een verbodsbord C1, één deed dit bovendien met de gsm in de hand. 1 persoon werd betrapt op wildplassen. 1 bestuurder blies alarm en moest te voet verder. 

Ook het verkeersondersteuningsteam van de regio West controleerde de voorbije dagen op verschillende fenomenen. Zo werden 11 taxibestuurders geverbaliseerd omdat ze zich niet op een taxistandplaats hadden gepakeerd. 1 iemand reed rond zonder taxibrevet en 1 iemand zonder geldig rijbewijs. 2 taxibestuurders negeerden een verbodsbord op de Oude Beurs  en 2 reden rond met de gsm in de hand. Ze schreven ook 46 parkeerboetes uit. Tot slot werden met behulp van ANPR-camera's twee verdachte voertuigen opgemerkt. Eén nummerplaat stond geseind als gestolen. Aan de hand van de camera's kon het voertuig gelokaliseerd worden en werd de bestuurder gecontroleerd. De nummerplaat werd in beslag genomen. Omdat het voertuig onverzekerd was werd ook dat getakeld. De bestuurder zelf testte positief op drugs en ook zijn rijbewijs werd ingetrokken. Een twee ANPR-hit betrof een onverzekerd voertuig. Tijdens de controle bleek dat ook de keuring was verlopen. Bovendien reed de bestuurder rond ondanks een rijverbod. De wagen werd dan ook in beslag genomen.

27/10/2019
Tag: