Onhygiënische zaak gesloten | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Onhygiënische zaak gesloten Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Het wijkteam van Merksem en de Luchtbal trok op pad met inspecteurs van de FOD WASO. Er werden 8 handelszaken gecontroleerd en maar liefst 16 inbreuken vastgesteld. Het ing onder meer over de verkoop van tabak aan minderjarigen, gebrekkige brandveiligheid, de verkoop van vuilniszakken zonder toestemming, een inbreuk tegen het rookverbod en dergelijke meer. In één zaak werden talloze vaststellingen gedaan rond voedselveiligheid. Er werden maden en ongedierte aangetroffen tussen het eten en de netheid in de zaak liet stevig te wensen over. In opdracht van het FAVV werd de zaak onmiddellijk gesloten. Pas na een hercontrole zal de zaak opnieuw kunnen openen.

Het wijkteam had ook aandacht voor fietsers, steppers en bromfietsers die overtredingen begingen op de Bredabaan. Er werden 13 overtredingen (o.a. rijden tegen de richting) uitgeschreven. Eén bromfietser had geen rijbewijs om het voertuig te besturen.

Ook het wijkteam van Borgerhout controleerde handelszaken in samenwerking met inspecteurs van de RVA. In twee zaken waren illegale zwartwerkers aan het werk. In één zaak was een illegale man zelfs 'verantwoordelijk' voor de hele winkel. Deze werd door de politie dan ook gesloten.

09/10/2021