Dronken man rijdt zich helemaal vast | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Dronken man rijdt zich helemaal vast Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In Hoboken eindigde een opmerkelijke rit van een dronken man in de cel. Het verhaal begon bij een vrouw die in de Jozef Lemanstraat achterna werd gezeten door een agressieve automobilist. Na een korte rit, waarbij de vrouw door de verdachte aan hoge snelheid achtervolgd werd, kon zij zich in een visclub verbergen. De verdachte werd door enkele aanwezige kennissen van de vrouw de deur gewezen en zij verwittigden de politie.

Aan de hand van de kentekenplaat van de wagen en de persoonsbeschrijving door de vrouw kon de verdachte gelokaliseerd worden in de Moretusstraat. De man maakte een zeer verwarde indruk en vertelde dat hij zijn wagen had vastgereden op een werfzone in de Marneflaan. De politie kon de verdachte een ademtest afnemen, met een positief resultaat. Samen met de verdachte verplaatste de ploeg van de politie zich naar de Marneflaan waar het voertuig van de man inderdaad was vastgereden op de vernieuwde stoep en de werfzone. De zus en de vrouw van de man waren ook ter plaatse in afwachting van de takeldienst.

Op het moment dat de inspecteurs de identiteitsgegevens van de man wilden controleren werd deze agressief. De agenten moesten de man uiteindelijk handboeien om hem te kunnen fouilleren en zijn rijbewijs te controleren. De man kon zich echter deels bevrijden uit de handboeien, waarna hij de bekabeling van het politievoertuig begon los te trekken. Hierop kwam een ploeg van het snelleresponsteam ter plaatse. Zij konden de man opnieuw boeien en brachten de verdachte over naar het ziekenhuis voor een bloedproef en aansluitend naar het amigocomplex aan de Noorderlaan. De dronken rit van de man eindigde daar in een cel.

08/01/2018