Archief | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Archief

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
31/08/2018

Resultaten verkeerscontrole Rotterdamstraat

Het verkeersondersteuningsteam regio City voerde donderdag een controle uit in de Rotterdamstraat. Aanleiding voor de controle waren verschillende klachten dat de nieuwe fietstraat niet gerespecteerd zou worden. Samen met de controles in de Rotterdamstraat, werd er ook gecontroleerd op boorddocumenten in de Meloenstraat.

Lees meer ...
22/08/2018

Rijopleiding voor politie werpt vruchten af

In 2015 ging de politie van Antwerpen, als eerste politiekorps in België, van start met de 'PRIBA'-opleiding. Dit is een op maat gemaakte opleiding voor bestuurders van prioritaire voertuigen. Deze opleidingen vullen een leegte in de politieopleiding op. De balans, 3 jaar na de start van de opleidingen, is spectaculair. Voor het derde jaar op rij daalt het aantal ongevallen met dienstvoertuigen in de politiezone Antwerpen. Het aantal ongevalvrije kilometers verdriedubbelde in vergelijking met 2014.

Lees meer ...
19/08/2018

Resultaten nachtelijke Wodca-actie

In de nacht van 18 op 19 augustus zette de verkeerspolitie opnieuw een Wodca-actie op. Naast alcoholcontroles zette de politie ook in op snelheidscontroles. 19 van de 1270 bestuurders die moesten blazen, legden een positieve alcoholtest af. 

Lees meer ...
14/08/2018

Aangepaste openingsuren op Antwerpse 'moederkesdag'

Op woensdag 15 augustus 2018 kan je enkel terecht in de politiekantoren langs de Oudaan en de Unolaan. Deze zijn geopend van 7 uur 's ochtends tot half 7 's avonds. Alle andere kantoren zijn gesloten op Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, beter bekend als de Antwerpse moederdag.

Lees meer ...
13/08/2018

Gestolen fiets leidt naar dealers: 6 arrestaties

Zondagavond contacteerde een vrouw de politie omdat haar gestolen fiets te koop werd aangeboden. Het 'koopje' leidde tot 3 huiszoekingen en 6 arrestaties. De politie kon verschillende gestolen goederen en heel wat drugs in beslag nemen.

Lees meer ...
12/08/2018

Brand in de haven met mogelijke impact op Antwerpen

In Antwerpen is de gemeentelijke rampenfase afgekondigd naar aanleiding van een grote smeulbrand in de haven. De rook zorgt voor irritatie en geurhinder.

Lees meer ...
11/08/2018

Verdachte in de cel na uitsturen van dreigend twitterbericht

De politie van Antwerpen heeft vrijdag een man opgepakt nadat hij een verontrustend twitterbericht had uitgestuurd. Omdat de man het bericht onder een schuilnaam postte, was doorgedreven onderzoek nodig om de verdachte op te sporen. Hij is opgepakt en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Lees meer ...
08/08/2018

Parkeerverboden Antwerp Pride

Dit weekend vindt in Antwerpen de Pride Parade plaats. Voor het vlot verloop van de stoet zal de politie het parcours vrijmaken van auto's. Er geldt langs het parcours een parkeerverbod op 11 augustus, dat vrijdagavond in voege gaat. De politie takelt in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Lees meer ...
07/08/2018

Wijkteam neemt verwaarloosde dieren in beslag

Medewerkers van wijkteam 2 van de regio Oost hebben dinsdag enkele verwaarloosde dieren in beslag genomen. De eigenaars waren al verschillende keren gewaarschuwd, maar omdat de toestand niet verbeterde zijn de dieren overgebracht naar verschillende opvangcentra.

Lees meer ...
06/08/2018

Opnieuw drie dealers gevat

De wijkonderzoeksteams van de regio's West en Oost hebben de voorbije dagen drie drugsdealers gevat bij verschillende acties. In totaal werden 4 verdachten (3 dealers en 1 koper) gearresteerd en voorgeleid.

Lees meer ...

Pagina's