Archief | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Archief

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
27/06/2019

Twee verborgen kamers met namaakspullen aangetroffen

De lokale recherche leefmilieu en het wijkteam van de Stuivenbergwijk ontdekten tijdens twee huiszoekingen in 2060 in twee winkelpanden een verborgen wand. Achter de wand bevond zich in beide gevallen een geheime ruimte, van waaruit grote hoeveelheden namaak-luxekledij werd aangetroffen. Beide teams namen meerdere duizenden stukken kledij en schoenen in beslag.

Lees meer ...
24/06/2019

4 gevaarlijke bestuurders zijn voertuig kwijt

Sinds enkele weken kan de Antwerpse politie voertuigen van gevaarlijke bestuurders bestuurlijk in beslag nemen. Met de maatregel wil de politie in samenwerking met het stadsbestuur de openbare veiligheid verbeteren, met bijzondere aandacht voor de leefbaarheid van woonwijken. Sinds de maatregel van kracht is, kon de verkeerspolitie van 4 gevaarlijke bestuurders het voertuig in beslag nemen.

Lees meer ...
24/06/2019

8 arrestaties en 22 kilo drugs in beslag genomen

Maandagochtend viel de lokale recherche drugs van politiezone Antwerpen binnen op 9 locaties in het kader van een grootschalig onderzoek naar handel in hasj en cocaïne. Bij de huiszoekingen in Antwerpen, Borgerhout en op het Kiel werden 8 verdachten gearresteerd en werd onder meer 22 kilogram drugs in beslag genomen.

Lees meer ...
21/06/2019

60ste Antwerpse BIN ingehuldigd

In Wilrijk is donderdagavond het 60ste Buurt Informatie Netwerk ingehuldigd. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever. BIN Neerland Wilrijk omvat de Planetariumlaan, de Atomiumlaan, de Kleine Doornstraat en het Park Van Eeden. Zowel de provincie als de Stad Antwerpen lopen voorop in het aantal BIN's. Met de start van BIN Neerland telt onze politiezone zestig Buurt Informatie Netwerken. 

Lees meer ...
21/06/2019

Politiezone Antwerpen wint Publica Award in de categorie: 'Security & Safety'

Het project Geïntegreerde Security van Politiezone Antwerpen is in de prijzen gevallen en won een Publica Award in de categorie Security & Safety. Het project werd in 2016 opgestart naar aanleiding van onder meer de aanhoudende terreurdreiging en het daaraan gekoppelde onveiligheidsgevoel bij de onthaalmedewerkers. Het project boog zich over de beveiliging van het personeel, producten, middelen en processen en ondersteunende maatregelen. Om die reden werd bijvoorbeeld de beveiliging van de gebouwen overgedragen aan een externe partner en worden zoveel mogelijk processen geautomatiseerd. 
 

Lees meer ...
19/06/2019

Onweer boven Antwerpen

Er is voor vanavond erg slecht weer voorspeld. Op verschillende plaatsen in onze politiezone heeft het al hard geregend en gewaaid. Heb je wateroverlast, -schade of andere overlast door het weer? Bel 1722. Is het dringend? Dan bel je beter 112 of 101. Je kan schade of overlast ook melden via een digitaal formulier van de brandweer: https://www.antwerpen.be/nl/eloket/wateroverlast (voor water) en https://www.antwerpen.be/nl/eloket/stormschade (voor stormschade).

Lees meer ...
18/06/2019

Controle fietser leidt politie naar 8 kg drugs

Zondag heeft de politie meer dan acht kilogram hasj in beslag genomen bij een vermoedelijke drugsdealer. Twee inspecteurs van het wijkteam Statiestraat zagen de man fietsen en wilden hem controleren. Hij sloeg op de vlucht maar kon gevat worden. Bij het betasten van de verdachte werden verschillende verkoopshoeveelheden drugs gevonden. Om die reden werd een huiszoeking verricht. De man werd gearresteerd en wordt bij de onderzoeksrechter gebracht.

Lees meer ...
16/06/2019

Resultaten Wodca

Vanmorgen hebben de verkeerspolitie en enkele verkeersondersteuningsteams van de wijkwerking een Wodca-actie opgezet. 5,17 % van de passanten werd geverbaliseerd. Er werd onder meer beboet voor alcohol en drugs in het verkeer, maar evengoed voor het ontbreken van geldige boorddocumenten. Zestien bestuurders die aan een controle wilde ontkomen, zijn uit het verkeer gehaald.

Lees meer ...
11/06/2019

170 boetes voor foutparkeerders aan Sinksenfoor

In het startweekend van de Sinkenfoor heeft de politie 170 voertuigen beboet omdat ze verkeerd geparkeerd stonden. Een aantal verhinderden de doorgang voor de brandweer. Sommige bestuurders hadden hun auto op de stoep of op een mindervalidenplaats geparkeerd. De politie vraagt om je auto altijd op een correcte en veilige manier te parkeren.

Lees meer ...
06/06/2019

Aangepaste openingsuren op pinkstermaandag 

Op maandag 10 juni 2019 kan je enkel terecht in onze politiekantoren op de Noorderlaan, Oudaan en Unolaan. Alle andere kantoren zijn gesloten.

Lees meer ...

Pagina's