Archief | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Archief

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
17/10/2017

Tien verdachten opgepakt in drugsdossier

Vanmorgen heeft het drugsteam van de Antwerpse lokale recherche 14 simultane huiszoekingen uitgevoerd in de omgeving van Deurne-Noord. De huiszoekingen kaderden in een dossier tegen een organisatie die zich inlaat met de verkoop van hoofdzakelijk cocaïne.

Lees meer ...
16/10/2017

Politie en hulpdiensten simuleren terreuraanslag in Antwerpen

In Antwerpen vond vanavond een grootschalige rampenoefening plaats. De focus lag op de werking van de hulpdiensten in geval van een terroristische aanslag in de stad. 

Lees meer ...
13/10/2017

Eerste klas inspecteurs uit eigen selectie rekrutering studeert af

Op donderdag 12 oktober 2017 vond de proclamatie plaats van de eerste promotieklas die door Politie Antwerpen zelf werd geselecteerd en gerekruteerd. Wat twee jaar geleden startte als een proefproject krijgt zo zijn eerste beslag in de vorm van 26 afgestudeerde, kersverse inspecteurs.

Lees meer ...
12/10/2017

Resultaten flitsmarathon

Op 11 oktober nam ook de politiezone Antwerpen deel aan de flitsmarathon. Van woensdag 6 uur tot vanmorgen 6 uur stonden op 24 verschillende plaatsen mobiele flitscamera's langs de Antwerpse wegen opgesteld.

Lees meer ...
12/10/2017

Ernstige verkeershinder in de binnenstad

Door een ladingverlies was er donderdagnamiddag zware hinder op de Antwerpse ring. Een vrachtwagen had er calciumkarbonaat, een onschadelijk kalkhoudend product, verloren. Het verkeer dat vanuit de binnenstad de snelweg richting Gent wilde oprijden, werd afgeleid waardoor ook het lokale wegennet zwaar belast werd. Om 18.45 uur werden de afgesloten opritten vrijgegeven waardoor de uitstroom vlotter zou verlopen.

Lees meer ...
05/10/2017

Provinciaal CVO Toekomstonderwijs en Lokale Politie Antwerpen slaan de handen in elkaar

Het provinciaal CVO Toekomstonderwijs organiseert vanaf oktober 2017 een nieuw opleidingstraject dat inzet op de slaagkansen voor de sollicitatieprocedure van politie-inspecteur. Sinds 2016 schreven 1 868 kandidaten zich in voor een job van inspecteur bij de Antwerpse politie. 113 startten ondertussen aan de opleiding. In oktober komen daar nog 56 aspiranten bij. Om anderen nog beter klaar te stomen voor de strikte selectieprocedure slaan het provinciaal CVO Toekomstonderwijs en Lokale Politie Antwerpen de handen in elkaar. Vanaf dit schooljaar kan je, naast de voortrajecten van politie, een voorbereidende opleiding starten in het volwassenenonderwijs. Naast de voorbereiding voor het gesprek met de selectiecommissie, schaaft de opleiding je redeneervermogen en het gebruik van het Nederlands bij om een goed verslag te kunnen opstellen.

Lees meer ...
08/09/2017

Waaslandtunnel opnieuw vrijgegeven

De politie heeft de Waaslandtunnel na de middag tijdelijk afgesloten in beide richtingen omwille van vallende brokstukken (tegels). Ondertussen kan het verkeer er opnieuw door.

Lees meer ...
04/09/2017

Bende gauwdieven opgepakt tijdens Laundry Day

Het team van de Antwerpse lokale recherche dat is gespecialiseerd in gauwdiefstallen kon zaterdag drie dieven op heterdaad betrappen tijdens Laundry Day. Het drietal had zich zo georganiseerd dat het systematisch festivalbezoekers van hun smartphone ontfutselde. Speurders, die de bende op het festivalterrein schaduwden, konden de verdachten arresteren. De onderzoeksrechter heeft hen intussen onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Lees meer ...
02/09/2017

Feitenrelaas: respectloos geweld tegen politie

Vrijdagavond zijn twee inspecteurs van het Orida fietsteam tijdens een opdracht belaagd, bedreigd en aangevallen door verschillende individuen op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Bepaalde media twijfelen aan de objectieve informatie die vandaag door de politie van Antwerpen over deze respectloze incidenten is bekendgemaakt. Om die reden maakt de Antwerpse politie een gedetailleerd feitenrelaas bekend.

Lees meer ...
01/09/2017

Bekende Antwerpenaren brengen kinderen veilig terug naar school

Veilig terug naar school, willen niet alle ouders dat voor hun kinderen? Samen met de stad Antwerpen doen we er alvast alles aan om mensen erop attent te maken extra aandachtig te zijn voor de Antwerpse schoolgaande kinderen in het verkeer. Om de nieuwe campagne ‘word ook mijn maat op straat’ in de kijker te zetten, schakelden we vandaag vier Ghost Rockers en vier Bekende Antwerpenaren in om kinderen veilig te begeleiden op hun weg naar school.

Lees meer ...

Pagina's