Archief | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Archief

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
19/04/2021

Resultaten controleactie tegen misbruik parkeerkaarten en -plaatsen voor personen met een handicap

Zondag heeft de mobiele eenheid van Politiezone Antwerpen opnieuw gecontroleerd tegen het misbruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap en op foutparkeerders die de plaats van personen met een handicap innemen. De politie trok zes rijbewijzen onmiddellijk in. Zeven kaarten waren niet meer geldig of waren afgeleverd voor een overleden persoon. 

Lees meer ...
14/04/2021

Motorfiets in beslag genomen na levensgevaarlijke achtervolging

Toen een motorrijder een bevel van de politie negeerde startte een achtervolging waarbij de vluchtende bestuurder halsbrekende toeren uithaalde. Uiteindelijk diende de achtervolging zelfs gestaakt te worden omwille van het gevaar voor de andere weggebruikers en de politie. De man kon echter geïdentificeerd worden en de motorfiets werd bestuurlijk in beslag genomen.

Lees meer ...
07/04/2021

DIFA-speurders van KALI-team nemen inboedel in beslag

DIFA-speurders van het KALI-team zijn dinsdag overgegaan tot de inbeslagname van de inboedel van een telefoonwinkel in Antwerpen-Noord. De uitbater wordt ervan verdacht zich in te laten met frauduleuze handelspraktijken. Eerder werd in het onderzoek al een winkel op het Antwerpse Kiel verzegeld en leeggehaald. De opgehaalde spullen worden verkocht.

Lees meer ...
05/04/2021

FOCUS wint prestigieuze prijs en verandert Belgisch politielandschap

De applicatie FOCUS is uitgeroepen tot het IT Project of the Year van Computable. Sinds Politiezone Antwerpen in 2015 de applicatie FOCUS in gebruik nam, verspreidde de toepassingen zich over het gehele Belgische politielandschap. Dankzij de samenwerking met de directie ICT van de federale politie hebben alle federale eenheden en alle lokale politiezones de mogelijkheid om FOCUS in gebruik te nemen. Bovendien blijft de toepassing zich ontwikkelen en biedt deze steeds meer mogelijkheden. 

Lees meer ...
01/04/2021

Overzicht takelingen Ronde van Vlaanderen

Nu zondag start Vlaanderens mooiste opnieuw in Antwerpen. Om de start vlot te laten verlopen worden bepaalde straten (gedeeltelijk) parkeervrij gemaakt. Je vindt hieronder een overzicht. Check zeker ook de borden ter plaatse.

Lees meer ...
28/03/2021

Inbeslagnames en boetes tijdens actie tegen illegale races

De Antwerpse politie schreef zaterdagavond honderden boetes uit en nam 4 wagens en 2 motorfietsen in beslag tijdens een gerichte actie tegen een illegale bijeenkomst van 'tuners' waarbij ook straatraces georganiseerd werden in een parking op de Noorderlaan en de Groenendaallaan.

Lees meer ...
17/03/2021

2 rijscholen gesloten en 4 arrestaties na fraude

Na onderzoek van het wijkteam van de Junostraat kon de Antwerpse politie 4 personen arresteren in een onderzoek naar fraude in rijscholen. 2 rijscholen werden verzegeld en er werd meer dan 15 000 euro cash in beslag genomen. De verdachten zijn vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Lees meer ...
11/03/2021

Controle tegen misbruik parkeerkaarten en -plaatsen voor personen met een handicap

De mobiele eenheid van Politiezone Antwerpen heeft op donderdag 11 maart een controleactie gehouden specifiek tegen het misbruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap en parkeerplaatsen die voorbehouden zijn voor personen met een handicap. Bij de actie zijn 41 inbreuken vastgesteld, verspreid over het hele Antwerpse grondgebied. 11 voertuigen van overtreders zijn getakeld. Van drie bestuurders is het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

 

Lees meer ...
05/03/2021

Speurders pakken negen pedohunters op

De Antwerpse politie heeft deze week negen personen opgepakt op verdenking van pedojagen. De zogenaamde pedohunters speuren actief naar pedoseksuelen op sociale media. Hun doel: de vermeende kindermisbruikers in de val lokken, confronteren en hen aan de schandpaal nagelen. Hierbij worden bedreigingen en geweld niet geschuwd. De onderzoeksrechter heeft twee verdachten onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Politie en parket geven hiermee een krachtig signaal dat het recht in eigen handen nemen niet wordt getolereerd.

Lees meer ...
04/03/2021

Operatie Nachtwacht blijft nut bewijzen

Zes maanden geleden startte Politiezone Antwerpen met Operatie Nachtwacht. De aanleiding was een reeks opeenvolgende incidenten in het drugsmilieu. Op 6 maand tijd controleerde de politie tijdens de operatie 14 418 personen. 187 personen zijn gerechtelijk of bestuurlijk gearresteerd en 233 personen die opgespoord dienden te worden, zijn aangetroffen. Verder zijn er aanzienlijke hoeveelheden wapens, drugs en voertuigen in beslag genomen.

Lees meer ...

Pagina's