Antwerpse politie trekt volop de kaart van sociale media | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Antwerpse politie trekt volop de kaart van sociale mediaPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Sinds 1 september heeft Politie Antwerpen een twitterende campusagent. Joris Brijs van het wijkteam in de studentenbuurt gaat via de Twitteraccount dagelijks de dialoog aan met studenten, buurtbewoners en bezoekers van de buurt.

De grootste uitdaging voor Joris-de-campusagent bestaat erin het evenwicht te bewaren tussen de soms tegenstrijdige behoeften van buurtbewoners enerzijds en studenten anderzijds. Via de Twitterpagina @Campusagent_A kan iedereen vragen stellen aan de studentenagent. Wie Joris aan het werk wil zien, kan onderstaande video bekijken. Dit filmpje is een realisatie van Politie Antwerpen, de stad en Gate 15 en werd vooral tijdens de eerste weken van het nieuwe academiejaar aan nieuwe studenten getoond.

Erkenning met blauw vinkje

Daarnaast beheert Lokale Politie Antwerpen ook nog haar algemene Twitteraccount @LPAntwerpen. In juni 2015 werd daar de tienduizendste volger verwelkomd. Eind 2015 stond de teller op dertienduizend volgers. Na de aanslagen in Brussel steeg het volgersaantal in duizelingwekkend tempo tot boven de zestienduizend. Intussen kreeg de Antwerpse politie ook een erkenning van Twitter zelf. De account van @LPAntwerpen werd geverifieerd. Dankzij het blauwe vinkje weten de gebruikers dat het gaat om een officieel kanaal van de Antwerpse politie.

Inkijk in politiewerk

Op 26 augustus lanceerde Politie Antwerpen ook haar Instagramaccount. Via dit medium krijgt de bezoeker via foto’s een inkijk in politiewerk. Maar niet alleen de politie zal foto’s posten. Ook de burger wordt uitgenodigd om beelden van politiemensen door te mailen naar instagram@politie.antwerpen.be. Videofilmpjes krijgen een plaats op het YouTubekanaal. Daarnaast zet de Antwerpse politie haar vacatures in de kijker op haar LinkedInpagina.