Dieren | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Dieren

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Waar kan ik terecht met het kadaver van mijn huisdier?

Stoffelijke resten van dode huisdieren kun je brengen naar het recyclagepark Hoboken, gelegen aan de Smallandlaan. Je brengt het kadaver op een hygiënisch verantwoorde manier naar het recyclagepark. Daar krijg je een speciale zak waarin je de resten kunt deponeren. Slachtafval, niet-volledige dieren (uitgezonderd geopereerde dieren) of stoffelijke resten van landbouwdieren (kippen, schapen, varkens, geiten, koeien, paarden ...) worden niet aanvaard. Bovendien mag je per gezin jaarlijks maximum vijf dode huisdieren binnenbrengen.

Mag ik thuis een schaap slachten?

Nee. Het is verboden pluimvee, kleinvee of konijnen te slachten in uw kelder, tuin, koer, garage of bewoonde vertrekken. Het is ook verboden deze dieren thuis te kweken.

 

 

Mag ik vogels brood voederen?

Je mag vogels extra voederen in je tuin, maar niet op de openbare weg of in parken. Wie wel broodresten op de openbare ruimte strooit, is een sluikstorter en kan een boete krijgen tot 350 euro. Ook voor katten mag je geen eten achterlaten op de openbare ruimte.

 

 

Moet mijn hond op straat steeds aan de leiband?

Ja. Hondeneigenaars moeten hun hond steeds aanlijnen op de openbare weg met een leiband van maximum 1,5 meter lang, aangepast aan de omstandigheden. Enkel in hondenloopzones mag u uw hond laten loslopen. Het is ook verboden een hond op te hitsen of niet tegen te houden als hij voorbijgangers aanvalt of achtervolgt, zelfs als er geen schade uit volgt.