Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Diefstal van een voorwerp of elektronica

Opgelet!

Je wil een afspraak maken in . Voor 'diefstal van een voorwerp of elektronica' kan je in dit kantoor geen afspraak maken. Kies een andere locatie.

Ben je slachtoffer van diefstal van waardevolle spullen of elektronica? Je kan hiervan online aangifte doen via Police-on-Web, het digitale aangifteplatform van de ge├»ntegreerde politie (niet in beheer van Politie Antwerpen). 

 

Indien gewenst kan je hier een afspraak maken om aangifte te doen in een politiekantoor. Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket.

Specifieke details

Bij het opstellen van het proces-verbaal vragen we naar specifieke details van elk gestolen voorwerp. Hoe meer gegevens je hebt, hoe meer kans je maakt om je spullen ooit weer te zien. Vooral merk, type, kleur en serienummer zijn belangrijke gegevens. Gooi je factuur of rekening ook niet te snel weg. Dat papiertje vormt namelijk het beste bewijs dat het voorwerp in kwestie jouw eigendom is.

Juwelen en kunst

Sieraden, kunstwerken en andere unieke stukken hebben meestal geen nummer. Wat hier een grote meerwaarde vormt, zijn duidelijke foto's van het object.

Elektronica

Voor smartphones, tablets, laptops, desktops, mp3-spelers en digitale fototoestellen vragen we naar gegevens zoals simnummer, IMEI-nummer en MAC-adres. Er bestaan intussen tal van (al dan niet gratis) tracking-apps waarmee je je toestel kan opsporen.