Nieuwe dienstverlening | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Nieuwe dienstverleningPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In 2015 startte Politiezone Antwerpen met haar nieuwe dienstverlening. De filosofie achter deze grote reorganisatie - de grootste van de laatste 20 jaar - luidt: "Wij komen naar jou toe, omdat we vooral willen zijn waar we nodig zijn." En dat is niet altijd in onze kantoren. Daarom kwamen er nieuwe openingsuren, sloot een aantal kantoren de deuren en kwam er de mogelijkheid om online een afspraak te maken voor sommige aangiftes.

Daar waar je ons nodig hebt

"De Politie. Daar waar je ons nodig hebt." Dat is waar de nieuwe dienstverlening om draait. En vaak is dat op straat. Dat vroeg een hele herstructurering van Politiezone Antwerpen: meer interventieploegen op straat, kortere openingsuren en minder kantoren. Zo kregen we de gelegenheid om extra politiepatrouilles in te zetten om in dringende situaties snel ter plaatse te kunnen zijn. Politiecombi's werden overigens heringericht tot mobiel kantoor zodat onze mensen op het terrein nu alles kunnen doen waarvoor het vroeger noodzakelijk was om naar een kantoor te rijden.

Aangepaste kantooruren

Op onze pagina 'Kantoren' vind je alle informatie over de nieuwe openingsuren. De hoofdkantoren heten nu regiokantoren en de bijkantoren zijn wijkkantoren. Drie politiekantoren sloten de deuren. Twee daarvan kregen een alternatief in de nabije omgeving: de diensten van het kantoor in de Paleisstraat verhuisden naar de Quinten Matsijslei en die van de Lakborslei naar de Unolaan. Het politiekantoor aan de Noorderlaan is geen onthaalkantoor meer, maar het mastergebouw van Politiezone Antwerpen. Bezoekers kunnen sindsdien terecht in de Borrewaterstraat in Merksem. Ondanks de sluitingen heeft Antwerpen nog steeds veertien politiekantoren.

Afspraak maken: snelle dienstverlening

Nu kan je op voorhand een afspraak maken bij de politie. In dat geval word je geholpen op het uur en in het kantoor van de afspraak en krijg je voorrang op iedereen die zonder afspraak naar een kantoor komt. Een afspraak maken kan online of via de Blauwe Lijn. Sommige aangiftes kan je trouwens volledig online via ons Blauwe Loket, zonder je te moeten verplaatsen.

Bekijk hier het filmpje over de nieuwe dienstverlening.