Aan het woord | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Aan het woordPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Het is fijn werken bij Politiezone Antwerpen. Waarom en wat er precies anders is vertellen deze burgerpersoneelsleden.

 

 

"De flexibiliteit maakt werken bij PZA anders: ik kan regelmatig van thuis uit werken. Bovendien kies ik zelf om hoe laat mijn werkdag start en eindigt. Op vlak van IT heeft Politie Antwerpen de afgelopen jaren enorme stappen vooruit gezet. De ontwikkeling van de FOCUS-app waarmee operationele medewerkers op het terrein opzoekingen kunnen verrichten op hun mobiel toestel is een mooi voorbeeld."

- Wim, directie ICT -

 
 

"Waarom een job bij Politie Antwerpen anders is? Omdat de mogelijkheden uiteenlopend zijn, ook voor burgerpersoneel, en de aanpak volledig anders is. De werking van onze dienst Jeugd, Gezin en Nazorg is hiervan een goed voorbeeld. In de meeste Belgische politiezones werken bij de dienst Jeugd en Gezin politieassistenten. Dat zijn collega’s die zowel de pet van maatschappelijk assistent als van hoofdinspecteur dragen. Bij Politie Antwerpen houden we die twee mooi gescheiden. Dat is uniek en geeft andere uitdagingen: je kan je meer gaan focussen op je kerntaak, je kan je beter specialiseren en je hebt tijd en ruimte om dieper in te gaan op dossiers om zo de juiste hulpverlening in te schakelen. Zo kunnen we gezinnen in onze superdiverse samenleving de best mogelijke hulp bieden. En dat schenkt dan weer ongelooflijk veel voldoening."

- Marjan, dienst jeugd, gezin en nazorg -

 
 

"De diversiteit binnen de organisatie heb ik altijd als positief aangevoeld. Bij PZA krijgt iedereen een eerlijke kans op basis van je kwaliteiten. Bovendien profileert ons korps zich als voortrekker voor tal van innovatieve ontwikkelingen. Je wordt gestimuleerd om out of the box te denken. Ik krijg de kans ideeën te lanceren die au sérieux worden genomen en die ik samen met mijn team en externe partners in de praktijk kan omzetten. Dat geeft enorm veel voldoening."

- Adam, dienst vastgoed -

 
 

"Bij Politiezone Antwerpen krijg je alle kansen om je eigen loopbaan te ontwikkelen. Wil je vooruit, dan kun je de nodige opleidingen volgen. Op dat vlak zijn we niet alleen het grootste, maar volgens mij ook het meest moderne korps van het land. Door onze schaalgrootte kun je je bijscholen in thema’s die elders niet aan bod komen, denk maar aan geweldbeheersing of ordehandhaving."

- Jo, directie ILP -

 
 

"Voor mijn job als onthaalmedewerker moet ik administratieve taken tot een goed einde brengen én mijn communicatieve vaardigheden volop uitspelen. Omdat je zelf aanspreekpunt bent, sta je heel dichtbij de mensen. Je helpt de klanten zelf bij het oplossen van problemen of je verwijst hen correct door. Deze mix zorgt voor veel werkvreugde en vormt voor mij de perfecte werkbalans!"

- Vanessa, onthaal -

 

Een vraag? Of eens van gedachten wisselen met iemand die al bij ons werkt? Ons promoteam helpt je graag verder.