Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • Ontsnapte persoon opgespoord, gelokaliseerd en overgebracht naar de gevangenis

Ontsnapte persoon opgespoord, gelokaliseerd en overgebracht naar de gevangenis

29 februari 2024

Na een onderzoek onder leiding van het Antwerpse parket heeft de politie op donderdag 29 februari een man gearresteerd die eerder deze week ontsnapte tijdens een bezoek aan een ziekenhuis, terwijl hij geïnterneerd was. Onmiddellijk is de man opgespoord. Dankzij een goede beeldvorming en samenwerking met de politiezone Meetjesland Centrum is de man opnieuw overgebracht naar de gevangenis van Gent.

De man van 44 jaar wist in de nacht van 25 op 26 februari aan zijn begeleiders te ontkomen tijdens een medische controle in het ziekenhuis. Meteen na de feiten deed de politie grondig nazicht in de omgeving. Ook de omliggende politiezones zijn meteen in kennis gesteld. De voortvluchtige kon die nacht niet gevonden worden.

Onderzoek

Achter de schermen ging het onderzoek verder. Onder meer op basis van beschikbare camerabeelden en verklaringen van getuigen konden speurders van Politiezone Antwerpen de ontvluchte lokaliseren.

Samenwerking met Meetjesland Centrum

In de namiddag van 29 februari deed de politie van Meetjesland Centrum op vraag van de Antwerpse onderzoekers nazicht op een adres in Eeklo. De man is er aangetroffen en meteen overgebracht naar de gevangenis van Gent.